Wednesday, April 18, 2012

17.04.12 Minek ja kohalejoudmine.

Lend algas kyll kerge viivitusega, kuid ei midagi erilist - veerand tundi ootamist ning soit vois alata (kohalikul arvutil ei ole tapitahti).
Olgugi, et Amsterdami lend kestis vaid yyrikesed paar tundi, pakuti sellest hoolimata lennukis kerget snakki  - tee ning voileib. Estonian Air FTW!
Amsterdamis laksime linna peale, vaatasime niisama ringi ning votsime kerge eine.
Kuna olen Amsterdamis varem juba kainud, siis linna peal suurt enam uut midagi vaadata ei olnud. Kyll aga tuli parandada yks varasem tegematajatmine - eelmise Amsterdamis viibimise ajal jai kylastamata Madame Tussaude vahakujude muuseum. Kuna pilet oli suhteliselt kallis (22 eurot), siis alguses kaalusin ikka tosiselt, kas minna voi mitte. Siis joudsin aga jareldusele, et kui juba reisil olla, siis peaks ikka voimalikult palju ringi vaatama ja asju proovima. Ja kui nyyd tagantjarele moelda, siis ei kahetse ma sellest mitte yhtegi kulutatud eurot. Vaadata oli palju ning nii lobus pole juba tykil ajal olnud. Vahakujudega sai tehtud naljakaid poseerimisi ning nalja sai kovasti. Juhtus ka paar naljakat seika, kus kehastusime ise vahakujudeks - seisime staatiliselt yhe koha peal, inimesed tulid juurde ja kui jarsku meie liigutamise peale vopatades aru said, et oleme elusad, hakkasid  kova haalega itsitama.
Muuseumis kulus aeg kiiresti. Eneselegi markamatult olime seal veetnud juba mitu tundi ning lopuks saabuski aeg, mil  pidime lennujaama tagasi soitma. Kes veel vahakujudemuuseumis kainud ei ole - soovitan soojalt, kui voimalus peaks tekkima.
New Yorki soidu lennuk oli harjumatult suur - nii suures lennukis pole varem kunagi lennanud. Samuti oli minu jaoks uudne see, et lennu ajal sai vaadata filme, TV programme ja dokumentaalsaateid, kuulata oma meelismuusikat ning mangida mange. Selle tarbeks oli eesistuja istme kylge kinnitatud ekraan ning istme kasitoes leidus pult, millega kogu seda agregaati juhtida sai. Lend kestis kokku umbes 7,5 tundi ning labisime 6082 km.
Kuna soidu valtel jagati pidevalt sooke-jooke, sai vaadata telekat ja tukastada, siis loppkokkuvottes polnudki see reis koige hullem - kartsin hullemat.
NY joudes oli esimene yllatus, et siin on harjumatult soe ja seda isegi hilisohtul - sooja oli kuskil  24 kraadi.
Ohtul kaisime veel korra ka poes - hinnad tunduvad jube kallid ja siinsed yhikud (naelad ja untsid) on ikka jube harjumatud.
Kui millalgi aega saan, katsun ka moned pildid lisada.
Seniks -kuulmiseni!

No comments:

Post a Comment