Thursday, April 26, 2012


 23.04 Universal Studios

Meie rendikas
USA-s on kõik viisakad ja sõbralikud. Isegi kui midagi väga valesti teed, siis mitte keegi ei hakka sind sõimama, vaid tullakse väga viisakalt juurde ning öeldakse, et seda ei tohi teha ja öeldakse kuidas võiks teha.
Täna läks terve päev Universal Studio külastamisele. Super koht – soovitan soojalt. Kui alguses tundus pilet vb veidi kallis (77 $ ), siis kogu see elamus oli igat dollarit väärt. Maailma parim kogemus.
Väike soovitus – kui keegi peaks sinna kohta minema, siis soovitan pileti Internetist ära osta – säästab kõvasti väärtuslikku aega, sest piletijärjekorrad on pikad ning sees on iga minut väärtuslik, et jõuaks võimalikult palju ära teha.
Enne sisseminekut juhtus ka üks lahe intsident, kus viskasin kogemata oma pileti koos burgeripaberitega prügikasti. Tuhnisin siis prügi sees, et oma pilet üles leida, kuna 77 $ ei tundunud just ahvatlev summa, et pilet uuesti osta. Vähemasti reisikaaslastel oli nalja nabani.
Natuke keeruline on kirjeldada, mida seal Universal Studios kogeda saab, sest kogu seda elamust on raske sõnadesse panna. Katsun siiski paari sõnaga sealset olustikku kirjeldada.
Palju on igasuguseid 3D kinosid, mis on lihtsalt superkõrgel tasemel. Peale selle, et 3D-efektid on väga suurejoonelised, lisatakse effektsust veel liikuvate toolidega ning pritsitakse näkku vett ja tuult. Lisaks toimub osa tegevust ka saalis päris ehtsate näitlejatega. Isegi enne filmi saalis ootamine on lõbusaks tehtud – lastakse ekraanilt kas filme või korraldatakse inimestele mänge. Ja kõik see toimub ülihumoorikas võtmes. Nalja saab kõvasti. Filmid, mida näidati, olid näiteks Shrek 4D, Terminaator 2 (3D-s), Simpsonid... ja kusjuures filmid ei olnud needsamad, mis juba ammu kinodes nähtud, vaid täiesti uue süžeega.
Pargis liiguvad ringi ka igasugused lõbusad maskotid, kes teevad rahvale nalja ning kellega koos saab lasta ennast pildistada. Lisaks on erinevad lõbustuspargi sõidud Ameerika raudteel, kõik mingi filmi teemalised.
Väga lahe atraktsioon oli veel Waterworldi etendus, kus mängiti actionstseene filmi teemadel. Kogu tegevus toimus ehtsal Waterworldi setil – oli ehitatud väga realistlik filmi tegevuspaik, kus etendati väga põnevaid actionstseene. Toimus plahvatusi, tulistamist, kihutati ehtsatel paatidel ja skuutritel ning lausa ehtne lennuk „lennutati“ läbi seina vette. Kogu see etenduse detailsus ja effektsus pani lihtsalt õhku ahmima – kõik oli lihtsalt niivõrd suurejooneline. Aga see on ilmselt asi, mida peab ise kogema. Jube raske on seda sõnadesse panna.
Üks atraktsioon oli veel tuur igasugustel filmide ja seriaalide võttepaikadel nagu näiteks Meeleheitel koduperenaised, War of the Worlds, Psycho, Bruce Almighty jpt. Ühesõnaga päev oli super ning soovitan Universal stuudiot soojalt – kogu see elamus on absoluutselt seda väärt.

No comments:

Post a Comment