Thursday, April 26, 2012

 22.04. NBA

Meie LA ööbimiskoht
LA-s saab vähemasti normaalselt magada, sest siin pole seda segavat liiklusmüra.
Täna käisime vaatamas koguni kahte NBA mängu. Kuna meil olid olemas meedia akrediteeringud, saime õnneks mängudele tasuta - muidu oleks nende piletite eest pidanud tohutud summad välja käima.
Esimene kohtumine leidis aset LA Lakersi ja Oklahoma City Thunderi vahel. Mäng oli ääretult põnev - saime elamust "kogu raha" eest. Nägime Metta World Peace`i toorutsemist ning eemaldamist, tänu millele läks peaaegu võistkondadevaheliseks  kakluseks,  Lakersi väljatulekut sügavast kaotusseisust, kahte lisaaega ja tohutut melu. Võistkondade soojenduse ajal käisime all platsi ääres ja tegime pilti. Meile oli see lubatud, aga ainus reegel oli, et ei tohtinud ühe koha peale liiga kauaks seisma jääda ning hakata liiklust takistama, sest rahvast liikus seal ringi tohutult. Hiljem mängu ajal ei olnud enam lubatud pildistada.
Kobe Bryant soojendusel
Kevin Durant
Kui mängu alguses olid Lakersi fännid suhteliselt vaiksevõitu, siis kaotusseisu vähenedes hakkas ka rahvas elavnema ja häälekalt kaasa elama. Melu oli tohutu. Vaheaegadel toimusid pidevalt igasugused mängud ja võistlused. Samuti oli populaarne et rahval lasti tantsida ja siis näidati parimaid sooritusi ka suurelt ekraanilt. Lakerssi võidu puhul oli kogu fännikraam Lakersi ametlikus poes 50 % odavam.
Järgmine mäng, mida külastasime, leidis aset LA Clippersi ja New Orleans Hornetsi vahel. Kui eelmise mängu ajal olime kui hirved autotulede valgel - ei teadnud kuhu minna ega mida teha, siis teise mängu ajal tundsime end juba kindlalt - teadsime, kus midagi asub, mida teha võib ja käisime igal pool julgelt ringi. Kuna meil oli luba ka mängijate riietusruumidesse siseneda, kasutasime loomulikult ära ka selle võimaluse ning läksime vaatama, kuidas Blake Griffini sugused superstaarid mänguks valmistavad. Kahjuks oli igasugune pildistamine riietusruumides rangelt keelatud.
Blake Griffin
Peale riietusruumide külastamist läksime meedia söögiruumi keha kinnitama. Söögi eest tuli küll ise maksta, kuid summa ei olnud siinse standardi järgi kuigi suur - 7$ ning võtta sai kõike head ja paremat nii palju kui jaksasid. Söök oli tõesti ülimaitsev ning esimest korda reisi jooksul tundsin, et saab korralikult süüa - ülejäänud söögikohtade elamused pole olnud just kuigi meeldivad. Pugisime ennast kurguni täis ja veeretasime ennast platsi äärde.
Mäng ise oli jälle väga nauditav ja põnev. Clippers tuli viimasel veerandajal välja 11 punktilisest kaotusseisust, kui mängu üheks kangelaseks tõusnud Randy Foye tabas otsustavatel hetkedel mitu olulist kolmest ning tõi oma meeskonna konkurentsi tagasi. Otsustavatel hetkedel mängis Clippers kindlamalt ning võttis lõpuks suisa 9 punktilise võidu. Nägime ka live`is ära mõned Blake Griffini effektsed pealtpanekud, tänu millele fännid teda nii palavalt armastavad. Peale mängu lõppu käisime  pressikonverentsil. Tutvusin seal Clippersi peatreeneri Vinny Del Negro nõbu ja abikaasaga, kes hakkasid lihtsalt minuga juttu rääkima. Nad olid väga sõbralikud, uurisid kust ma pärit olen jne. Nõbu oli suhteliselt imestunud, kui kuulis kui kaugelt ma tulen ja küsis, kas tulime spetsiaalselt kohale ainult mängu pärast. Ütlesin, et ei, tulime ka selleks et USA-s ringi vaadata.
Vinny Del Negro

Peale mängu olime rampväsinud ning läksime motelli ära. Hoidsime toa tuulutamiseks ust veidi lahti, kui järsku tuli meiega juttu rääkima üks kohalik mees Carlos. Alguses tundus ta sõbralik ja mõtlesime, et ta tahab meiega niisama juttu rääkida. Lubasime tal sisse tulla ja maha istuda. Tüüp andis meile igasuguseid nõuandeid, kuidas LA-s asjad käivad, mille suhtes tuleks ettevaatlik olla ning kust kuhugile saab. Siis hakkas äkitselt rääkima, et nõuandmine ongi tema amet ja ütles, et peame talle nüüd selle eest 20 $ maksma. Me ei olnud sellega hästi nõus ja ütlesime talle viisakalt ära. Naljatlesime omavahel, et tüüp tuleb nüüd raudselt pärast meile kätte maksma. Õnneks midagi sellist ei juhtunud.
Kui NY-s meil ilmaga täiega vedas, siis LA-s ei vedanud absoluutselt. Kui tavaliselt on LA-s sellel ajal kuskil 27 kraadi sooja, siis meie siinviibimise ajal on olnud jube sombune ilm ning sooja kuskil 18 kraadi.
LA-s ringiliikumine on ikka hull teadus - vahemaad on tohutud, teed on mitmetasandilised ja ühest kohast teise jõudmine on ikka päris paras peavalu.

No comments:

Post a Comment