Saturday, April 21, 2012

19.04 Vabadussammas ja Brooklyn Bridge

Öösiti ei saa hästi magada, sest akna tagant kostub tohutu liiklusmüra ja sireenide huilgamine. Öeldakse ju, et NY on linn, mis kunagi ei maga.













Täna käisime Vabadussamba juures. Sellele saarele, kus monument asetseb, pääseb suhteliselt lühikese praamisõiduga. Tavaline pilet, kus tuleb järjekorras seista, maksab 13 $. Järjekorrad on aga tohutud ning seal tuleb seista ilmselt tunde. Ostsime Internetist ette sellised piletid, kus ei pea järjekorras seisma. Nende hind oli küll 20 $, aga võitsime sellega tohutult aega.
Ellis Island
Järgmiseks viis praam lähedal asuvale Ellis Islandile (kliki piltidel, et neid suuremalt näha), kus ajavahemikus 1892-1954 asus kõige tihedama läbikäiguga immigrantide kontrollimisasutus. Kõik sisserändajad, kes tahtsid Ühendriikidesse elama tulla, pidid sealt läbi käima. Aastatel 1892-1924 käis Ellis Islandilt läbi üle 10 miljoni inimese. 1990. aastal tehti saarel asuvast keskusest muuseum.



Saartel käidud, võtsime kohalikest toidukioskitest rämpstoitu ja vedelesime niisama pargis muru peal. Päikese käes tuulevaikuses oli ilm supersoe ja mõnus. Hiljem, kui majade vahel varjus kõndisime, puhus külm tuul ning hakkas päris jahe.

Järgmiseks ootas ees pikk jalutuskäik. Külastasime 9/11 Memoriali e. kohta, kus kunagi asusid WTC tornid ning seejärel lähedal asuvat World Financial Centerit. Edasi kõndisime juba kuulsale Wall Streetile. Järmisena ootasid meid Chinatown ning maailmakuulus Brooklyn Bridge. Kogu see teekond oli päris pikk ja väsitav. Öösel magasin nagu kott ja aknast kostuva liiklusmüra peale ei teinud enam teist nägugi.
Brooklyn bridge

Chinatownis 





No comments:

Post a Comment