Sunday, April 22, 2012

20.04  Jalutuskäik linna peal
Parempoolne maja on meie NY elukoht
Hommikul läksime Central Parki jalutama. Central Park on Manhattani keskosas asuv suur roheline park, kus päris paljud kohalikud käivad tervisejooksu tegemas või siis lihtsalt niisama lõõgastumas. Ilm oli super – päike paistis ning oli väga soe. 

Central Park
Central Park
Meie reisiseltskond Rockefelleri maja katusel
Vaade Central Parkile












Rockefeller Plaza

Vaade Rockefelleri katuselt lõuna poole
Central Parkist läksime Rockefelleri keskusesse. Käisime ka maja katusel, kust avanes Manhattanile suurepärane vaade. Pilet oli küll veidi krõbe – 25 $, kuid olen jõudnud arusaamale, et reisi ajal ei ole vaja elamuste pealt raha kokku hoida ning tuleb võtta viimast.
Times Square
Edasi läksime Broadway tänavale ning sealt Times Square`ile. Times Square on ilmselt maailma kõige kuulsam väljak. Väljaku ümbruses asuvate majade seinad on kaetud suurte kirkate LED ekraanidega, kust näidatakse pidevalt reklaame. Väljakult liiguvad läbi tohutud rahvamassid, et kogu seda vaatemängu imetleda.
Edasi läksime Madison Square Gardenile, mis on staadion, kus peetakse NY Knicksi ja NY Rangersi kodumänge ning korraldatakse mastaapseid kontserte ja üritusi. Paljudele korvpalluritele on Madison Square Gardenil mängimine auasi ning nii mõnedki staarid on seal mängides andnud endast kõik ning seadnud uusi rekordeid.
Times Square päevasel ajal
New Yorgis on tänaval palju inimesi ning enamusel neist kiire
Edasi kõndisime linna peal, käisime vaatamas igasugustes poodides – ka NBA poes. Raha kulub siin reisil ikka meeletult – kõik on tohutult kallis.
Hilisõhtul käisime veel korra Times Square`il, et seda ekraanidesära ka pimedas näha. Rahvast oli ikka meeletult – suur väljak oli paksult rahvast täis. Ilmselt ka sellepärast, et oli reede õhtu ja rahvast tavapärasest rohkem.
Times Square pimedas.
Täna sai ikka tohutult kõnnitud – jalad on täiesti surnud. Läbisime enamuse päevast jala. Kui Times Square`ilt tagasi jõudsime, vajusin kohe voodisse ja jäin magama.

No comments:

Post a Comment